transforming tomorrow

Distribution Solutions

Construction

Teknisk projektsäljare

ArcelorMittal Construction – Marknadsledande aktör inom byggplåtsprodukter söker nu en Projektsäljare med byggteknisk kompetens och erfarenhet från byggentreprenad – gärna från teknisk fasad- och takkonstruktion. ArcelorMittal i Sverige är familjärt företag med huvudkontor i Karlstad och med fokus på bästa design och byggtekniska lösning för kund.

Företagets varumärken är erkänt starka och omfattar ett mycket brett sortiment av tunnplåtsprodukter, paneler och balk för byggbranschen. Produktionen finns på flera orter i Sverige där stål förädlas till innovativa totallösningar för takplåt, fasadplåt och vattenavrinning

Plats: Jönköping

 

Om rollen - Ansvar & Arbetsuppgifter

Som teknisk Projektsäljare inom ArcelorMittals affärsområde Projekt; kommer du huvudsakligen att arbeta mot montagefirmor och byggentreprenörer, men även andra intressenter i byggprocessen kan omfattas. I din roll förväntas du utveckla värdet på din kundportfölj med befintliga trogna kunder och självklart även addera nya prospekt.

Rollen som byggteknisk Projektsäljare innebär att vara konsultativ och att projektleda kunden och affären från start till mål. Konkret spenderas arbetsdagen delvis från ditt kontor med offert, kalkylerings-, beräknings-, ritnings- och planeringsarbete, samt delvis i kunddialog med ett rådgivande och lösningsinriktat försäljningsarbete.

För att trivas och lyckas med rollen så krävs väl utvecklad planeringsförmåga, struktur, stor noggrannhet och mycket god byggteknisk kompetens. Tjänsten och vårt erbjudande innebär att du, precis som vi brinner för att hjälpa kunder genom att vara konsultativ, snabb och effektiv, samt lösnings- och serviceorienterad.

Det geografiska ansvarsområdet kan diskuteras, då vi starkt värdesätter rätt person för rollen. Men vi ser med fördel att din hemvist återfinns i landets södra delar alternativt i Norrland, där vi i dagsläget ser att vi behöver öka vår service och kundnärvaro. Resor i tjänsten förkommer, sannolikt upptill 30 resdagar per år och arbetstiden kan självklart variera under året.

Kompetenser & Erfarenhet

  • Goda byggtekniska kunskaper om byggprocess, samt förmåga att tolka ritningar, kalkylera mm.
  • God erfarenhet av försäljning och att ansvara för kundkontakter, offert- och kontraktsskrivning.
  • Gärna tidigare erfarenhet från projektledning inom bygg.
  • Minst gymnasial byggteknisk inriktning, alternativt förvärvad erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Talar och skriver svenska problemfritt samt behärskar engelska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i MS Office, samt erfarenhet att arbeta i affärssystem.
  • Kunskaper i ritningsstödjande programvara är meriterande.
  • Erfarenhet från byggstål / plåt är starkt meriterande.

Personlighet & Engagemang

Som person är du en uppskattad säljare, samt positiv och hjälpsam kollega som ser vinning och glädje i att samarbeta. Du är trygg i dig själv och har en förmåga att lösa problem på ett engagerat sätt. Dina kunder upplever dig som genuint intresserad, affärsmässig, ansvarsfull, samt kvalitets- och resultatdriven. Du trivs i en miljö med högt tempo och variation. Vi sätter stort värde på din förmåga att upprätthålla goda relationer med kunder och kollegor.

Vi erbjuder

ArcelorMittal erbjuder ett spännande jobb hos ett världsledande stålbolag med ett stort utbud av byggprodukter från verk i Skandinavien och Europa. Inom koncernen erbjuds möjligheter att utveckla sig inom olika områden samt möjligheter till en karriär utanför Sverige. Vi växer ansvarsfullt och kommer att utveckla vår verksamhet i hög takt under kommande år där vi söker dig som vill vara med och bidra till vår framgång.

Kontakt & Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vi frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 1–3 år 2023. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. 

Varmt välkommen med ansökan och svara gärna på ansökningsfrågorna, utöver bifogat CV samt länk till din LinkedIn profil – TACK!

Om ArcelorMittal

ArcelorMittal Construction Sverige AB erbjuder tunnplåtsprodukter, paneler och balk för byggbranschen. I våra moderna produktionsanläggningar i Karlstad, Sveg och Kungshamn vidareförädlas stål från i huvudsak vårt moderbolag till innovativa totallösningar för takplåt, fasadplåt och vattenavrinning.

Läs mer om ArcelorMittal

Ansök här